:
امروزه فناوری اطلاعات به حدی رشد یافته است كه علاوه بر سرویس وب، پست الكترونیكی، دسترسی به شبكه از راه دور و… ارتباطات پیشرفته تری مانند سرویسهای VoIP و IPTV و ویدئو كنفرانس ارائه میشود، سرویس هایی كه بر پایه پروتكل اینترنت (IP) بنا نهاده شده است، نظر به نامحدود بودن و همچنین سادگی در ارتباط و قابلیت انعطاف در اضافه و حذف رسانه ها دارای قابلیت بالقوه ای در ارائه سرویسهای پیشرفته تر میباشند، همچنین برنامه های جدید و بسیاری از برنامه های دیگر كه در آینده عرضه می شوند را می توان به آسانی و با صرف هزینه كمتر، با پروتكل اینترنت اجرا نمود، به عنوان مثال فناوری هایی نظیر VoIP در بستر اینترنت، با هزینه های به مراتب پایینتر از شبكه های تلفنی قابل ارائه است. در كنار پیشرفت های سریع فناوری هایی كه در بالا اشاره شد سرویسهای جدیدی برای كاربران در محیط شبكه های رایانه ای به وجود آمده، از جمله سرویسهای آموزش از راه دور، تجارت الكترونیكی و تقاضای لحظه ای تصویر كه انتقال حجم زیاد اطلاعات چند رسانه ای از ویژگیهای مهم این نوع سرویسها میباشد، استفاده فراگیر و رشد تصاعدی تعداد كاربران این شبكه و تمایل روز افزون سایر بخشهای تجاری برای بكارگیری اینترنت و شبكههای كوچكتر با فناوری مشابه (همچون اینترانتها) به عنوان بستر فعالیت های تجاری، كمیت و كیفیت مورد انتظار از كاربردهای اینترنتی را افزایش داده است.
از آنجا كه بستر اینترنت، بستر مناسب برای زیرساخت شبكه های نسل آینده میباشد، ارائه کیفیت سرویس مورد نیاز برای هر یك از انواع كاربردها، بیش از پیش مورد اهمیت میباشد و اخیرا بسیاری از تحقیقات را به خود اختصاص داده است. با توجه به ارائه سرویسهای
مختلف در بستر اینترنت، پارامترهایی همچون تاخیر، تغییر در تاخیر و گم شدن اطلاعات با مقادیر مختلف، توسط كاربردها تقاضا میشوند، كه باید این سطوح كیفیت، متناسب با آن كاربرد تضمین گردند. در تمام كاربردها، كنترل و مدیریت كیفیت سرویس برای ارضاء نیازهای كاربران و فراهم كنندگان سرویس مورد نیاز می باشد.
سرویسهای متمایز یك ساختار برای ارائه كیفیت سرویس در شبكه های پیشرفته مبتنی بر پروتكل اینترنت میباشند. در این ساختار، سرویسهای مورد نیاز، علامت گذاری و كلاس بندی شده و بر مبنای این علامتگذاری، مسیریاب ها و سوئیچها، سیاستهای متفاوتی را انجام میدهند، این ساختار با اعمال تغییراتی میتواند ساختار قابل قبولی برای شبكه های نسل آینده باشد. MPLS نیز به عنوان روشی برای پشتیبانی از مهندسی ترافیك عرضه شده ، اما به تنهایی نمیتواند تفكیكی بین سرویسهای مختلف ایجاد نماید و نیاز به استفاده از ساختار دیگری برای رفع این مشكل دارد. از طرفی ساختار سرویسهای متمایز، به گونه ای است كه نمیتواند یك كیفیت سرویس انتها به انتها را ارائه نماید، به دلیل آنكه هیچ تاثیری بر روی مسیر بسته ها ندارد و فقط بر اساس اولویت بسته ها، شروع به ارسال مینماید و هیچگونه كنترل در برابر خرابی و ازدحام نخواهد داشت، بنابراین با تركیب MPLS و سرویس های متمایز كه ساختار DS-TE نامیده می شود، به توانایی كاملی خواهیم رسید كه از مزایای MPLS و سرویس های متمایز برخوردار میباشد. این روش به دلیل بازدهی بالا در انتقال هسته شبكه های نسل آینده استفاده میشود. در این پایان نامه، ارائه روشی بهینه جهت مدیریت پهنای باند در شبكه های مجهز به ساختار DS-TE، مورد هدف می باشد، یكی از روشهای مدیریت پهنای باند در این ساختار، محدود كردن ترافیك، بسته به نوع سرویس میباشد. از آنجا كه مدل عروسك روسی (RDM)، از بین مدلهای استاندارد شده دارای عملكرد بهتری میباشد، مبنای روش پیشنهادی این پایان نامه قرار گرفته و ایرادات وارد شده به این مدل، از جمله عدم تضمین حداقل پهنای باند كلاسهای مختلف ترافیكی، با استفاده از سیاست قبضه كردن و مشكل مسیریابی مجدد ترافیك های قبضه شده، با استفاده از اجرای سیاست تقلیل حل شده است، همچنین برای ایجاد عدالت در كلاس های مختلف ترافیكی كه این سیاستها برروی آنها اعمال گردیده، از علم تصمیم گیری استفاده شده است.
با این توضیحات، در فصل اول كلیات پژوهش و در فصل دوم كلیات شبكه های نسل آینده بررسی شده است، در فصل سوم كیفیت سرویس در شبكه های مبتنی بر پروتكل اینترنت و در فصل چهارم تحلیل روشهای مدیریت پهنای باند در شبكه های مبتنی بر پروتكل اینترنت توضیح داده شده است، فصل پنجم به ارائه مدیریت بهینه پهنای باند به همراه الگوریتم شبیه سازی و مقایسه نتایج و در پایان، فصل ششم به نتیجه گیری، بیان پیشنهادات و ارائه پیوست های لازم پرداخته است.
فرم در حال بارگذاری ...