وبلاگ

توضیح وبلاگ من

سمینار ارشد رشته برق قدرت: برنامه ریزی ورود و خروج واحدها به شبکه با در نظر گرفتن نیروگاه های CAES

 
تاریخ: 27-10-99
نویسنده: نجفی زهرا

:
مسائل مربوط به تولید، بهره برداری و كنترل در یك شبكه قدرت، كه امروز به عنوان یكی از بزرگترین سیستم های موجود دنیا مطرح است، بدون شك بسیار گسترده، پیچیده و در عین حال جالب است. یكی از مسائل حائز اهمیت در بهره برداری اقتصادی از شبكه های قدرت، مسئله در مدار قرار گرفتن واحدهای تولیدی است. هماهنگی و تطابق بین بار مصرفی و تولید، یكی از خصوصیات مهم شبكه های
قدرت پیشرفته است. برای اقتصادی بودن عملكرد سیستم و كنترل موثر بر آن، لازم است كه در یك طیف زمانی، میزان تولید با میزان مصرف هماهنگی داشته باشد.
در صنعت برق طراحی و بهره برداری بهینه و موثر اقتصادی همواره مورد نظر بوده است. تا سال 1973 میلادی و قبل از تحریم نفتی كه منجر به افزایش سرسام آور قیمت نفت گردید، شركت های تولید برق در ایالات متحده امریكا حدود 20 درصد از كل درآمد خود را صرف هزینه سوخت می كردند. تا سال 1980 میلادی این رقم به حدود 40 درصد رسید. در دوره پنج ساله متعاقب 1973 میلادی هزینه سوخت، نرخ رشد سالیانه ای معادل 25 درصد داشته است. ارقام فوق نمایشگر اهمیت استفاده مؤثر از مواد سوختی است كه غالبا به صورت غیر قابل تجدید مورد استفاده قرار می گیرند. افزایش پیوسته قیمت مواد سوختی و نیز تورم سالانه باعث شده است كه همواره بهره برداری اقتصادی از سیستم های تولید انرژی الكتریكی مورد توجه و مطالعه قرار گرفته باشد.
معمولا مصرف كل یك سیستم قدرت در حال كار از ظرفیت نصب شده و قابل بهره برداری آن كمتر است. این تفاوت حتی در سیستم های قدرتی كه با كمبود تولید برق در ساعات اوج مصرف مواجه اند، در قسمت عمده ای از ساعات شبانه روز به چشم می خورد. لذا امكان انتخاب بهینه واحدهای تولید كننده برای تامین مصرف برق در هر فاصله زمانی چند دقیقه ای كه میزان مصرف تقریبا ثابت می ماند، به عنوان یك مساله توزیع بهینه بار مطرح می شود.
در مطالعه و بررسی مسائل مربوط به بهره برداری از سیستم های قدرت، پارامترهای زیادی مورد توجه قرار دارند. در بهره برداری اقتصادی یكی از مهم ترین این پارامترها مجموعه مشخصات ورودی و خروجی واحدهای تولید انرژی است. به عنوان مثال هر واحد حرارتی

پایان نامه

 شامل یك دیگ بخار، توربین و ژنراتور می باشد. خروجی الكتریكی این مجموعه در عین اتصال به سیستم قدرت، شبكه برق محلی نیروگاه را نیز تغذیه می نماید. در تعریف مشخصات یك واحد، از واژه ورودی ناخالص در مقابل خروجی خالص صحبت می كنیم. ورودی ناخالص، ورودی كلی به واحد، بر حسب دلار بر ساعت، مقدار سوخت بر ساعت یا هر مشخصه دیگر است و خروجی خالص واحد، شامل انرژی الكتریكی حاصله از ژنراتور می باشد.

در توزیع بهینه بار می توان به ملاك های مختلفی توجه نمود. معمولا كمینه شدن هزینه سوخت به عنوان عمده ترین هزینه قابل كنترل تولید، یكی از اهداف اصلی موردنظر است. همچنین تامین انرژی الكتریكی مورد تقاضا با قابلیت اعتماد بالا و مطمئن كه با شاخص های گوناگونی مانند ظرفیت ذخیره گردان و غیره سنجیده می شود ، می تواند به صورت یك تابع هدف دیگر و یا به شكل قیود دیگری به مسئله اضافه گردد. بنابراین به طور اختصار مساله توزیع بهینه بار را می توان به صورت یك مساله كمینه سازی هزینه تولید كه تحت شرایط برقراری قیود مختلف، در نظر گرفت. در این نوع مسئله فرض بر این است كه بار مصرفی كل سیستم معلوم است و هدف تعیین سهم بهینه تولید واحدهای روشن برای تامین این بار می باشد. با توجه به اینكه واحدهای حرارتی بسته به نوع سوخت و ساختمان فیزیكی آنها زمان قابل توجهی برای راه اندازی و اتصال به شبكه نیاز دارند و این زمان برای بعضی از نیروگاهها به یك ساعت و یا بیشتر می رسد، لازم است از یك تا چند شبانه روز قبل برنامه ریزی و پیش بینی لازم برای روشن بودن واحدهای مناسب و راه اندازی آنها قبل از زمان تولید موردنظر صورت پذیرد. به این برنامه ریزی كوتاه مدت اصطلاحا تعیین واحد می گوییم.
با توسعه نگرشهای زیست محیطی و راهبردهای صرفه جویانه در بهره برداری از منابع انرژی های تجدید ناپذیر استفاده از انرژی نو و تجدید پذیر ازجمله انرژی باد در مقایسه با آنها بسیار كارآمد بوده بطوریكه در بسیاری از كشورهای جهان روبه فزونی گذاشته است. با توجه به اینكه سیستم های ذخیره كننده انرژی معمولا به صورت محلی بوده و به بار نزدیك اند از این رو سیستم های ذخیره كننده انرژی می توانند به منظور مدیریت بار و پرشدگی خطوط مورد استفاده قرار گیرند. سیستم های ذخیره كننده انرژی، در واقع به عنوان مكمل و واسطی بین انرژی باد و سایر انرژی های تجدید پذیر در سیستم قدرت می باشند. با توجه به اینكه انرژی باد یك منبع غیر قابل كنترل و وابسته به وضعیت باد در منطقه است و چون سیستم های ذخیره كننده انرژی، منابعی قابل كنترل اند، با استفاده از این منابع در كنار انرژی باد می توان باد را به یك منبع قابل كنترل تبدیل نمود و با توجه به هزینه تولید پایین انرژی های تجدید %
قیمت : شش هزار تومان

 

***

 

—-

 

پشتیبانی سایت :       

 

****         serderehi@gmail.com

—-

پشتیبانی سایت :       

*         parsavahedi.t@gmail.com


فرم در حال بارگذاری ...

« سمینار ارشد مهندسی برق قدرت: بررسی ساختمان و عملکرد و حفاظت کلیدهای DCپایان نامه ارشد مهندسی برق کنترل: کنترل مقاوم سیستم PH به روش QFT »
 
مداحی های محرم