۲-۱۱ بازاریابی تکامل یافته:
از محتوای بازاریابی کلان و خرد و تشریح زمینه کاری دو جانبه و ساختار تنگاتنگ آن ها ،موضوع “بازاریابی تکامل یافته” مطرح می شود که کاربرد ویژه ای در “بازاریابی جهانگردی”دارد.
یادآور می شود که عنوان “تکامل یافته” برای نشان دادن پیشرفت تدریجی و تکمیلی بازاریابی به کار می رود.عبارت “تکامل یافته”مشخصه جالب بازاریابی جهانگردی است و بیشتر به فلسفه بازاریابی مربوط می شود.این پدیده در برگیرنده اعمال و ابتکاراتی است که منشاءآن ،مراکز تصمیم گیری و اجرایی دولتی وخصوصی و وابستگان آن ها میباشند ودارای هدف مشترک بوده و نیاز به هماهنگی را ایجاد میکند،به طوری که اگر این عملیات به طورانفرادی ادامه یابدنتایج حاصله از آن،ارزش تولیدی نداشته و به صورتی ناقص و پراکنده آشکار می شود.بازاریابی جهانگردی به نوبه ی خود نوعی “بازاریابی تکامل یافته”است،زیرا نتیجه تکمیل عملیات مختلف است.ابتکارات ویژه در خصوص بازاریابی کلان در زمینه پذیرش روابطعمومی و فروش به تدریج در ابعاد و ترکیبات این بازاریابی وارد شده است.(صردی ماهکان،۱۳۸۰،۳۴)
فصل سوم:
معرفی منطقه مورد مطالعه
مقدمه:
شناخت محیط به عنوان عرصه پیدایش وحضور پدیدههای جغرافیایی ،از گام های آغازین در جهت دستیابی به شناختی جامع است.به گفته بومن در مطالعه محیط طبیعی ناحیه،اهداف جغرافیدان آن استکه اوضاع محدود کننده در ارتباط با منطقه را مطالعه کند ودریافت خود را ازیک سو به بررسی های طبیعی و از سوی دیگر برواکنش ها با مناسبات انسانی استوار سازد، بر این اساس در این فصل با توجه به نیاز موضوع مورد پژوهش ،به بررسی ویزگی های انسانی و طبیعی منطقه مورد مطالعه پرداخته خواهد شد.
-۱جغرافیای طبیعی جزیره قشم:
۳-۱ موقعیت جغرافیایی :
قشم جزیرهای در خلیج فارس و در استان هرمزگان ایران است.
این جزیره در دوران ساسانیان ابرکاوان نام داشتهاست. شهر قشم در شرقیترین نقطه جزیره واقع شدهاست و به رغم آنکه این شهر نسبت به کل جزیره مرکزیت هندسی ندارد، اما به علت موقعیت مهم استراتژیک آن (دید گسترده به جنوب، شمال و شرق، دید به تنگه هرمز، نزدیکی به بندرعباس و…) از قدیم واجد اهمیّت بوده و عمدهترین سکونتگاه جزیره محسوب میشدهاست. انتخاب شهر قشم به عنوان پایگاه اصلی توسعه منطقه آزاد تجاری-صنعتی قشم نیز بر اهمیت این شهر افزودهاست .
موقعیت جغرافیایی قشم این جزیره از شمال به شهر بندرعباس، مرکز بخش خمیر و قسمتی از شهرستان بندر لنگه، از شمالشرقی به جزیرهٔ هرمز، از شرق به جزیرهٔ لارک، از جنوب به جزیرهٔ هنگام و از جنوب غربی به جزایر تنب بزرگ و کوچک و بوموسی محدود میگردد. فاصله جزیرهٔ قشم (از بندر قشم) تا بندرعباس ۸/۱۰ مایل (۲۰ کیلومتر)، تا بندر هرمز ۷۲/۹ مایل (۱۸ کیلومتر)، جزیره لارک (تا مرکز دهستان لارک) ۸۵/۴ مایل (۹ کیلومتر)، تا جزیره بوموسی ۰۱/۸۸ مایل (۱۶۳ کیلومتر) و جزیره تنب بزرگ ۵۵/۶۱ مایل (۱۱۴ کیلومتر) است.
جزیره قشم بین مختصات جغرافیایی ۵۵ درجه و۱۵ دقیقه تا ۵۶ درجه و ۳۰ دقیقه طول شرقی و۲۶ درجه و ۳۲ دقیقه تا ۲۷ درجه و ۰۶ دقیقه عرض شمالی از نصف النهار گرینویچ واقع شده است.(سالنامه آماری استان هرمزگان،۱۳۸۶،۵)
نقشه ۳-۱ موقعیت جغرافیایی جزیره قشم
منبع: /fa.wikipedia.org
۳-۲ وسعت جزیره
مساحت جزیره ۸۲۴/۱۷۲۹ کیلومترمربع، حدود ۵/۲ برابر دومین جزیره بزرگ خلیج فارس یعنی بحرین است. طول جزیره از بندر قشم، تا بندر باسعیدو در انتهای جزیره را در منابع مختلف بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ کیلومتر تخمین زدهاند و بیشتر روی طول ۱۱۵ و ۱۲۰ کیلومتر تکیه شدهاست. طول سراسری جزیرهٔ قشم را ۱۲۰ کیلومتر،عرض جزیره، در نقاط مختلف متفاوت بوده و به طور متوسط دارای سه عرض: کم (بین طبل و سلخ)، زیاد (بین لافت کهنه و شیب دراز) و متوسط (در منطقه اسکان) است. با این وجود، عرض متوسط جزیره قشم را ۱۱ کیلومتر میتوان محسوب داشت.(سالنامه آماری استان هرمزگان،۱۳۸۶،۶)
۳-۴ زمینشناسی قشم
• تاریخچه زمینشناسی و تکتونیک منطقه: بخش شمالی خلیج فارس قسمتی از بخش جنوب شرقی زون ساختاری زاگرس را تشکیل میدهد که با روند کمربند چینخورده – راندگی شمال غربی – جنوب شرقی در اثر آخرین فاز کوهزایی آلپین در پلیو – پلیئستوسن چینخورده و دگرریخت شدهاست. سازندهای زمینشناسی این کمربند ممکن است محدوده سنی دیرینهزیستی پیشین تا ترشیری داشته باشند و شامل دیاپیرهای منسوب به پالئوزوئیک پیشین به نام سری هرمز بوده که تا عهد حاضر به طرف سازندهای بالایی و تا روی زمین فعال بودهاند. بر اساس نظر اکثریت زمینشناسان این منطقه از نظر تکتونیکی از زمان ترشیری پسین به عنوان ناحیه فعال تکتونیکی بخش جنوبی پیشانی دیگر ریختی یا کمربند همگرایی (بینالنهرین و حوزه خلیج فارس) و همچنین حاشیههای صفحه فشارشی و برخوردی قاره ایران – عربی، فعال بوده است.
۳-۵ کوه های قشم:
کوه های قشم، در جزیره قشم کوه های کم ارتفاع فراوان است. سطح این کوه ها را لایههای مرجانی، اسفنجی و دوکفه ای پوشانده که خود موجب حفاظت خاکهای نرم شنیست و مارن زیرسطح مرجانی شده است.
۳-۶ سواحل جزیره قشم
جزیره قشم با وسعتی نزدیک به ۱۵۰۰ کیلومترمربع، بیشترین سواحل و کرانهها را در بین جزایر خلیج فارس به خود اختصاص میدهد. سواحل زیتون، سیمین، جزایر ناز، سوزا، مسن، شیبدراز، سلخ و دوستکو از دیدنیترین سواحل جزیره قشم محسوب میشوند. از ویژگیهای ساحل شناختی این جزیره، تنوع سواحل صخرهای، ماسهای و گلی آن است که چنین خصوصیتی به طور یک جا در کمتر جزیرهای یافت میشود. سواحل شنی و ماسهای نقرهفام و سیمین براق نیز از دیگر انواع سواحل در جزیره قشم محسوب میشوند. ساحل صخرهای زیتون، ساحل شنی سیمین و سواحل گلی لافت و جنگلهای حرا تنوع سواحل قشم را نشان میدهند. ساحل صخرهای ریگو معروف به ساحل لاکپشتها نیز از دیگر سواحل زیبای جزیره قشم است که لاکپشتها در آنجا برای نفسگیری و تغذیه به روی آب میآیند. سواحل زیبای جزیره هنگام در دو کیلومتری خط ساحلی جنوب جزیره قشم زیستگاه دلفین های باهوش و بازیگوش است که این مسئله موجب جذب گردشگران علاقمند به قشم و جزیره هنگام شده است. گردشگران علاوه بر ساحل زیبای بین هنگام و قشم از طبیعت رویایی داخل جزیره هنگام و تنها مزرعه پرورش تمساح کشور نیز دیدن میکنند.
۳-۷ پوشش گیاه قشم
“
فرم در حال بارگذاری ...